maandag 15 april 2013

Lentezonnetje

Door alle berichten dat het afgelopen weekend 22 graden zou worden, ben ik ook uit mijn winterslaap gekomen. :D
Vorig jaar had ik een leuke bikini voor mijn zusje gemaakt, helaas was de gebloemde lycra  verkleurd, dus dan moet er een nieuwe bikini komen.
Ze had dit stofje uitgezocht, ik had mijn eigen bikini ook meegenomen, mocht ze het model mooier vinden...Ze trok mijn bikini aan en we waren verkocht, het stond haar prachtig. Het broekje was niet helemaal goed voor haar. Toen heb ik besloten om voor haar een nieuwe bikinislip te maken en voor mezelf een nieuwe bikinitop.
Ik had er aardig de flow inzitten afgelopen weekend, ze had ook een strapless bh besteld, de slip hoort er natuurlijk ook bij, dus die heb ik er ook bij gemaakt, hetzelfde model als de bikinislip. Ik heb alles al gepast, we hebben dezelfde maat, dus het zou haar ook moeten passen. De strapless heb ik aan de zijnaad verstevigd met een baleintje en achter een bredere sluiting. Van een vriedin heb ik een hoop schouderbandjes gehad, die kan ze bij deze bh gebruiken.


















De andere bikini heb ik zelf gehouden, dat is geen straf, ik moet een bandje nog even losmaken, die heb ik per ongeluk gedraaid vastgestikt.
 
 
Ik ben nog met een andere bikini bezig, daar is de slip al van klaar. De cups zijn ook al klaar, nu de rest nog.
 
 
Vond nog een half afgemaakte slip in een mandje, die ga ik ook nog afmaken, deze past mooi bij een witte bh van mijn zusje.
 
De tankini van een klant begint ook aardig op te schieten, maar dat komt een volgende keer.




maandag 8 april 2013

Purple Fairytale II


Het lingerieforum is weer gestart met een nieuw thema: Sprookjes. Met extra uitdaging een kanten bh of set te maken. Waar denk ik aan bij sprookjes: heksen, elfjes, feeën, kabouters, koningen, koningen, enz.

Vooral de duistere kant van sprookjes spreekt me erg aan. Bij deze set moet ik denken aan de Elf Arwen uit Lord of the Rings















In mijn voorraad heb ik veel mooie kantjes liggen, heerlijk om daar iets uit te zoeken. Deze keer een zwarte kant met grote paarse bloemen. De mooie mesh had ik nog liggen, die heeft nu ook een bestemming gevonden. Voor deze bustier heb ik ook een oud patroon gebruikt, eentje uit de Lingeriecursus I van Marjan van de Crommert. De cups zijn via de Merckwaerdigmethode getekend en die had ik ook nog opgezocht. Vond in een showmapje een proefbh met daarin de cups, die paste weer.
De cups zijn gevoerd met tule en ik heb een powerbar van padding gemaakt, voor extra ondersteuning. Ik heb geen extra rugpandje hoeven te maken voor de ondersteuning op de rug heb ik een sluiting gemaakt, dat is makkelijker met aantrekken. Ik heb een redelijke holle rug, dat heb ik in het patroon verwerkt.

Voor de string heb ik de basis van de tekencursus bij Merckwaerdigh gebruikt. Ben nu iets over de helft echt een uitdaging voor me. Ik heb het patroon van een foto nagemaakt, dat is een de onderdelen uit de cursus, ik vind het erg leerzaam.


 


Details en achterzijde



Zijden jurkje deel 2

De satijnzijde die ik gebruik is best dun, om de stof wat meer body te geven, heb ik de stof tegengevoerd met een zwarte katoenen/zijde ...