vrijdag 11 september 2015

Vorderingen nieuw patroon Triangel bh

Hoeveel verschillende varianten kun je met een basispatroon maken? Nou best veel en wanneer stop je, het ontwerpen van dit patroon was zo leuk om te doen.
Bij dit patroon hebben alle modellen een verlaagd middenvoor, een plunch model dus, hierdoor gebruik je bij dit patroon een pushup beugel. Ook hier heb ik goed over nagedacht, de beugel die bij dit model hoort, is licht, comfortabel en geeft genoeg steun.
Het uittekenen van de verschillende maten is bijna klaar.Dit is maat 75D. De zijcup is nog ietsje verhoogd en de voorcup weer iets verlaagd. Het kant is versiert met strass. De cups zijn gevoerd met zachte padding en het achterpand is van mesh. De boven en onderkant van de bh heb ik afgewerkt met aubergine kleurig vouwelastiek


Mijn zusje is een dankbaar 'slachtoffer' geweest om te helpen met de pasvorm. Voor haar is pasvorm erg belangrijk, ze heeft lichamelijke klachten, die er niet om liegen. Door zoveel mogelijk naar haar te luisteren heb ik geprobeerd om een patroon te ontwikkelen, dat erg fijn zit en niet onbelangrijk ook leuk, mooi, sexy is. Het is een echte missie geworden, hoop dat als het eindelijk zover is, jullie er ook blij van worden.


Het rugpand is bij deze versie extra verhoogd, voor extra draagcomfort. De mesh is zacht en soepel, het elastiek heb ik deze keer maar lichtjes opgerekt, omdat het niet mag knellen. Op belangrijke punten, zoals in de rondingen, is het elastiek wel wat extra opgerekt. 

Omdat het rugpand extra opgehoogd is, kunnen de schouderbanden best ver naar buiten gedragen worden.


 Marjan van de Speld vertelde me, dat je van Punto di Roma een hele fijne bh kunt maken. Ze had gelijk, het is een fijne stof om mee te werken en lekker zacht. Deze versie van het patroon is dus met dit materiaal gemaakt. Het rugpand is van enkele stof gemaakt, mocht het stevig genoeg zijn, kan dat nog altijd in een volgende versie wel verwerkt worden. Bij deze bh zijn de cups ook weer gevoerd met padding en de randen zijn allemaal afgewerkt met vouwelastiek. 

 Van dit patroon kan ook een bikini gemaakt worden, het rugpand mag dan iets verlengd worden met een paar cm, een bikinisluiting is minder breed dan een bh-sluiting. (zie linkse foto)Dat zal ik in de werkbeschrijving vermelden.
En een bh van lycra kan natuurlijk ook, cups gevoerd met padding, padding kan vervangen worden door niet rekkende stof, tule of charmeuse bv. (foto rechts)
Een andere uitvoering is een bh van kant. Het achterpand kan van kant gemaakt worden, de onderkant is recht, zodat de schulp daar tegenaan gelegd kan worden.

Wil je echt iets anders, dan kun je het patroon gebruiken om een bh met een designerlook te maken. Als je het patroon besteld, krijg je toegang naar de fotoreportage, hoe deze bh gemaakt kan worden.


Moet nog een beschrijving bij het patroon gaan maken en dan kan die eindelijk uitgebracht worden. 
Nog een klein beetje geduld.Jurkje 112 uit de Burda februari 2016

Dit jurkje is volgens patroon 112 uit de Burda van februari 2016. Mijn zusje Astrid was zo lief om een paar 'aan' foto's te mak...