zondag 14 augustus 2016

Dames uit het verleden "Betty Page"

We hebben op het ZLMforum een nieuw thema 'Dames uit het verleden', mijn inspiratiebron is Betty Page.

Bettie Mae Page was een Amerikaans fotomodel. In de jaren vijftig werd ze bekend als pin-up girl onder leiding van Irving Klaw. In januari 1955 was zij Playmate van de maand voor het blad Playboy Magazine. Ook werkte ze als bondagefotomodel. (Bron Wikipedia)


De meeste van jullie weten wel dat ik een enorme liefhebber ben van zwarte lingerie...het zal dan ook geen verrassing zijn, dat ik mijn nieuwe zwarte lycra heb uitgetest voor deze Vintage setjes. Ik ben een BH patroon en slip patroon "Bettie" aan het uittesten in verschillende maten. De bh is tevens ook een opdracht voor mijn cursus bij Merckwaerdigh
De slip is een eigen ontwerp, ik vond het leuk om een extraatje aan te brengen in het achterpand, spelen met kant, dat is zo leuk om te doen, vervolgens verwerk ik dat in het patroon. Misschien zullen anderen eerst het patroon maken, maar dat werkt bij mij niet, ik moet kunnen freewheelen. De slip is een tailleslip, dat geeft een mooie Vintage uitstraling. De pasvorm van de slip is geweldig, die zit heerlijk, ideaal om onder een jurkje te dragen, het kleedt mooi af en tekent nergens, dat wil je tenslotte toch bereiken. Over de pasvorm van deze bh ben ik niet tevreden, hij is nog net te puntig en de bovencup vind ik in verhouding te grof ten op zichte van de ondercup. 

Nu geef ik natuurlijk niet zomaar op...
Heb het patroon van de bh nog eens onder loep genomen, het middenvoorpandje heb ik aan de bovenzijde nog wat laten zakken, de ondercup minder spits gemaakt, nu ben ik blij met de pasvorm van de bh. Bij deze bh heb ik ook een verhoogd rugpand gemaakt. De ondercup van de bh is gemaakt van een niet rekkend materiaal van 100% polyester.
De bovencup is gevoerd met zachte zwarte tule en het schitterende Franse kant rekt, aan de bovenzijde zitten van die kleine eyelashes, heel sexy.
Bij de laatste foto van de bh heb ik een voorgevormde cup gestopt, zodat je de vorm beter kunt zien, het bustepunt is flink naar het midden verplaatst, dat geeft een hele mooi look.Ik heb de slip nogmaals gemaakt, met hetzelfde Franse kant en de mooie glanzende lycra.Over een poos hoop ik een versie in het wit te laten zien, ben de bh en een slip in verschillende maten aan het maken, om de pasvorm te kunnen testen.

Nog genoeg werk dus, maar het ziet er al veel belovend uit.
Ik heb bij deze slip verschillende tutorials gemaakt op YouTube.


Jurkje 112 uit de Burda februari 2016

Dit jurkje is volgens patroon 112 uit de Burda van februari 2016. Mijn zusje Astrid was zo lief om een paar 'aan' foto's te mak...