vrijdag 18 november 2016

Gloria en (Black) Betty, in wording

Gloria en Betty in wording.
Heb weer iets ontdekt.
Deze paddingcups zijn van tevoren beplakt met vliesofix.
Eerst de vliesofix op de padding strijken, afkoelen, dan de paddingcups stotend tegen elkaar zigzaggen. Lycra cups vaststikken zoals je gewend bent. Vast stikken op de padding en omklappen en de beugelrand vast zigzaggen en strijken maar en je hebt rete strakke cups.


De zwarte (Betty) wordt voor mijn zusje, voor haar wil ik schouderbanden van padding maken en ook beplakken met vliesofix. Ik wil de schouderbanden op de schouder extra breed maken, dat zou voor extra comfort kunnen zorgen. De cups zijn middenvoor extra laag, in deze bh's worden pushup beugels gebruikt, dit vind ik persoonlijk fijner dragen.

Gloria heeft een goudkleurige "Victoria Secret" lycra onder de kanten cups zitten.
Voor beide bh's is hetzelfde lijfje gebruikt. Het voorpand is van kant gemaakt, gevoerd met tule. Het rugpand is zachter mesh met een lief klein flock polkadotje. 

Bij deze 2 bh's horen natuurlijk ook een bijpassende slipjes, die liggen ook al klaar.

Wordt vervolgd....





zaterdag 5 november 2016

Indian Summer

Indian Summer
Een echte Indian Summer duurt minimaal drie dagen, maar kan het ook wel eens twee weken volhouden. De temperaturen lopen op tot rond de 20 graden Celsius overdag en ’s nachts blijft het minimaal boven het vriespunt. Behalve vanwege het heerlijke weer is de Indian Summer geliefd om de spectaculaire herfstkleuren. Die ontstaan doordat de eerste nachtvorst de bomen het sein geeft de voedseltoevoer naar hun bladeren te stoppen.

Deze set heb ik gemaakt voor het Herfstthema van het ZLM forum.
Ik heb voor deze set gebruik gemaakt van steenrode Victoria Secret lycra en rode Franse kant. De cups zijn met zachte lingerie padding gemaakt, de lycra heb ik op de padding geplakt met vliesofix. Deze keer heb ik voor het stikken van de padding een andere steek gebruikt, die bevalt veel beter. Het is een locksteek die op de naaimachine zit, een zigzag met een recht stiksel aan beide zijden. Bij het verwerken van de padding had ik in sommige gevallen last van dat de padding soms wat hobbelig kon worden bij een verticale coupenaad als ik gebruik maakte van een gewone zigzag.....onuitstaanbaar natuurlijk, probleem is nu opgelost.




Tevens heb ik een poos over gedaan om de verticale cups perfect te krijgen, dat is eindelijk gelukt. Telkens maar weer testen....paar mm hier weg, daar weer een paar mm erbij, dan weer meer afvlakken bij het bustepunt.... nu is het eindelijk goed. 
Ik vind het fijn om pushup beugels te dragen, die zijn mv een stuk lager, met een Balconette wordt dat meestal niet toegepast....maar omdat we het zelf maken, kunnen we lekker zelf die regels bepalen. ðŸ˜œ

Heb deze rode bh al een paar keer gedragen en zit heerlijk. Ik ga er nog meer van maken, heb het patroon nog ietsje aangepast, de coupenaad iets langer gemaakt zodat ie nog iets hoger sluit....dan zou die toch helemaal goed moeten zijn....Hoewel er natuurlijk nog altijd iets te verbeteren valt...😀Bij deze bh heb ik geen tule gebruikt als versteviging...als dat maar goed gaat. Het kant is gemaakt van tule, er zat eerst wel een tule achter in huidskleur...dat was niet mooi, dus die heb ik weer weggeknipt...heel voorzichtig. Ik heb het schouderband ook versiert, daar heb ik heel subtiel een klein stukje kant achter gezet...de kleine details maken het verschil.



Bij de bh hoort natuurlijk een slip en een string. Dit patroon had ik eens vaker gebruikt, ik heb het uitgetekend voor een slip en string en kan er best veel variaties mee maken, qua afwerking. 











Zijden jurkje deel 2

De satijnzijde die ik gebruik is best dun, om de stof wat meer body te geven, heb ik de stof tegengevoerd met een zwarte katoenen/zijde ...